SAKĀRTOT PĒC FILTRA:

Bioloģiskās sēklas

Bioloģiskās sēklas - audzētas un nogatavinātas bioloģiskajās saimniecībās, ir lieliska izvēle tiem, kas novērtē bioloģiskos produktus, ciena vidi un vēlas dzīvot ilgtspējīgāk. “Bioloģiskā dārza ieviešana” ir sēklu apstrāde, iepakošana, marķēšana, uzglabāšana, transportēšana un pārdošana, ko veic bioloģiskās ražošanas saimniecībās saskaņā ar īpašiem nosacījumiem. Šādas sēklas ir viegli atšķirt, jo uz to iepakojuma ir īpašs marķējums, ko izmanto visā Eiropas Savienībā:

             

Bioloģiskajā lauksaimniecībā neizmanto sintētiskos mēslošanas līdzekļus, sintētisko augu aizsardzību (herbicīdus, fungicīdus, insekticīdus, kodnes u. c.), jo bioloģiskajā lauksaimniecībā audzētajām augu šķirnēm ir lielāka izturība pret slimībām un kaitēkļiem, tās ir maksimāli pielāgotas augsnes un klimatiskajiem apstākļiem, tāpēc ir laba izvēle arī tiem, kas vēlas dārzā audzēt šķirnes, kas ir  izturīgākas pret vides ietekmi.

Bioloģiski audzētām sēklām ir tāds pats dīgtspējas rādītājs kā parastajām sēklām, un tām ir tādas pašas kvalitātes prasības.

 

 

 

Lasīt vairāk